menu
Greenpeace groene stroom
Door Tom De Winne Groene energie 10-02-2020

Greenpeace: grote onderscheiding voor Eneco’s groene stroom

Eneco krijgt een groene score in de jaarlijkse rangschikking van Greenpeace: dat is een mooie erkenning voor de inspanningen die het deed op het vlak van Belgische groene stroom.

Eneco wordt door Greenpeace beschouwd als een belangrijke bijdrager aan de energietransitie. Dat hoeft niet te verbazen, want Eneco investeert uitsluitend in hernieuwbare energie. Eneco laat in de lijst van energieleveranciers in België alle andere grote spelers ver achter zich.

Hoe zit de rangschikking van Greenpeace rond groene stroom in elkaar?

De rangschikking van Greenpeace is gebaseerd op garanties van oorsprong, productie, aankopen en investeringen van de energieleveranciers. Deze gegevens vormen de basis van het klassement. Iedere energieleverancier in het klassement krijgt een kleurenscore: van donkergroen (uitstekend) tot donkerrood (niet goed). Eneco heeft een ruime voorsprong op de traditionele energieleveranciers:

 

Een blik op de Belgische productiecijfers van Eneco leert dat de productiecapaciteit volledig afkomstig is van zon en wind. In België telt Eneco ondertussen al 107 windturbines op land en meer dan 330.000 zonnepanelen.

Beloftevolle investeringen

Eneco zet zijn duurzame strategie volop verder: zo zal het meer dan 1 miljard euro investeren in hernieuwbare bronnen in Nederland, België en Duitsland. Eneco wil evenveel groene stroom in België opwekken via zon en wind als wat ze levert aan zijn klanten. Tegen 2022 wil het al zijn klanten niet alleen duurzame maar ook lokaal geproduceerde stroom leveren.

Raakte je geïnspireerd door de visie van Eneco? Ontdek alle informatie op onze website of contacteer ons met je vragen.