Eneco verhuizen
Door Silke De Bouw Groene energie 01-06-2017

Handige tips van Eneco om vlot te verhuizen

Verhuizen naar een nieuwe stek is doorgaans een spannende, maar leuke gebeurtenis. Al komt er natuurlijk heel wat administratie bij kijken. Wij helpen je door die stapel heen!

Als je verhuist, dan duiken er ongetwijfeld tal van vragen op. In deze blogpost willen we jouw vragen beantwoorden, specifieke termen verduidelijken én tips voorschotelen van onze ervaren klantendienst.

Tip 1: De checklist voor verhuizers

Je nieuwe woon- of slaapkamer heb je in gedachten waarschijnlijk al duizenden keren ingericht. Maar in realiteit neemt het iets meer tijd in beslag. Net zoals de administratie voor je energietoelevering, televisie- en internetabonnement en watercontract. Om de verhuis op het vlak van energie gesmeerd te laten verlopen, staat Eneco je met plezier bij.

Afhankelijk van je situatie, zal het stappenplan dat je moet doorlopen er wat anders uitzien. Ben je al klant bij Eneco en wil je graag je contract meenemen? Ben je nog geen klant en wens je dus een nieuw contract? Of wil je liever je contract bij Eneco beëindigen voor je nieuwe woonst?

Ontdek jouw stappenplan in onze checklist!

Eneco overnamedocument

Tip 2: Het energieovernamedocument

Om je verhuis makkelijk te kunnen melden aan je energieleverancier staken de energieregulatoren VREG (Vlaanderen), CWaPE (Wallonië) en BRUGEL (Brussel) de koppen bij elkaar. Zij stelden het uniforme energieovernamedocument op, dat overal in België geldig is.

Het energieovernamedocument kun je zowel gebruiken voor de woonst die je verlaat, als voor je nieuwe stek. Op het document worden de elektriciteits- en aardgasmeterstanden, de EAN-codes ingevuld en de gegevens van zowel de voormalige als de nieuwe huurder of eigenaar. Je zal dus twee verschillende energieovernamedocumenten moeten opstellen.

Extra tip!

Stel het document altijd in tweevoud op, voor de huidige en de nieuwe bewoner. Zo is er nadien geen discussie mogelijk. Doe dit zowel voor je huidige als je nieuwe woonst. Bezorg een kopie van het energieovernamedocument aan de energieleveranciers ten laatste 30 dagen na de verhuis.

 

Zit je nog steeds met vragen? Neem dan zeker een kijkje op onze website, wie weet vind je het antwoord hier. Of contacteer onze klantendienst, zij helpen je met alle plezier bij je verhuis.

Ontdek ook ons stappenplan om jouw verhuis vlot te laten verlopen.

checklist verhuizen