Modezaak Machteld Live In Style verwent klanten met Eneco-laadpunt

Machteld Live In Style, gelegen in het West-Vlaamse Loppem, is niet zomaar een modezaak. Door haar focus op innovatie en duurzaamheid, groeide de winkel uit tot een unieke plek van beleving. Klanten kunnen er niet alleen stijlvolle heren- en damescollecties passen, maar ook verpozen in een loungebar en intussen hun elektrische of plug-in hybride wagen opladen bij een Eneco-laadpunt. Medezaakvoerder Luc De Maeght licht het concept van ‘shopping & charging’ toe.

Modeontwerper Luc De Maeght en zijn vrouw Machteld Rovers openden in 2000 in Loppem de boetiek ‘Machteld’. Acht jaar later verhuisden ze de winkel naar een groter en beschermd pand, ontworpen door Belgisch architect Arthur Degeyter. De nieuwe zaak doopten ze ‘Machteld Live In Style’. Zoon Loïc stapte er mee in en hielp ze uitbouwen tot de one-stop-fashion-conceptstore die ze vandaag is.

Meer weten over duurzame innovatie in retail? Download hier het gratis Eneco Trendrapport

Innovatie als rode draad

“Wij willen een winkelbeleving creëren die de vijf zintuigen prikkelt en zetten daarom sterk in op innovatie”, vertelt Luc. “Vroeger verkochten wij enkel dameskleding. Mettertijd kwamen daar ook parfums en handtassen bij en recent richtte mijn zoon voor heren de Gentlemen’s Club op. Een ander voorbeeld is onze bar, waar klanten na het shoppen kunnen genieten van een gratis drankje.”

Recent kwam daar een extra beleving bij. In lijn met de klantenbehoeften, maar ook met Luc’s zin voor duurzaam ondernemen, introduceerde het gezin De Maeght het concept van ‘shopping & charging’: tijdens het winkelen kunnen klanten nu ook hun elektrische of plug-in hybride wagen op de parking opladen. Eneco zorgde voor de volledige installatie en activatie van het laadpunt.

Bewuste keuze voor Eneco

“Ik vind duurzaam ondernemen ontzettend belangrijk”, zegt Luc. “Vorig jaar bracht ik samen met het Belgische label Atelier Noterman een lijn ecologische jeansbroeken uit. We willen ook van de winkel zelf een uithangbord van duurzame innovatie maken. We merken dat vele klanten al elektrisch rijden, dus zagen we de installatie van een laadpaal als een logische stap.”

Luc liet zich informeren door verschillende energieleveranciers en koos uiteindelijk voor Eneco. “Een heel bewuste keuze”, aldus Luc. “Wat we doen, willen we ook goed doen. Eneco is de enige leverancier die heeft wat ze claimt, 100% groene stroom, en dat gaf voor ons de doorslag. Een extra troef is hun uitmuntende service. Als kleine organisatie van negen medewerkers schieten wij handen tekort. Gelukkig kregen we bij Eneco een centraal aanspreekpunt, dat werkelijk alles – de vergunningen, de installatie, de activatie … – voor ons regelde. Ook onze winkel draait nu op 100% groene elektriciteit.”

“Het grootste verschil merken we in wat we wilden bereiken: een hogere klantenvoldoening.”
Luc De Maeght, medezaakvoerder Machteld Live In Style

Met haar elektrisch laadpunt mag de Machteld Live In Style zich tot de pioniers in de sector rekenen. “Duurzaamheid is helaas nog te vaak een belofte en te weinig een realiteit”, stelt Luc vast. “Wij nemen concreet actie – we walk the talk – en hopen zo onze klanten en concullega’s te inspireren. Geloofwaardigheid is natuurlijk cruciaal: daarom rijden we ook zelf met plug-in hybrides .”

De investering betaalt zich intussen al terug, voegt Luc nog toe. “Er is al enige rentabiliteit, maar dat is voor ons niet echt een prioriteit. Het grootste verschil merken we in wat we wilden bereiken: een hogere klantenvoldoening. Meer en meer zien we koppeltjes met een elektrische wagen toekomen: terwijl die oplaadt kunnen ze naar hartenlust shoppen en uitblazen in onze bar. Én daarvoor doen we het: magic happens when you share the passion”, besluit Luc treffend met zijn motto.

Zet uw onderneming binnenkort de stap naar elektrisch rijden?
Wij maken u graag wegwijs in onze laadoplossingen