Enecoupon
Door Carole Vincke Bedrijven 23-04-2021

Enecoupon zorgt voor hart onder de riem bij deelnemende handelaars

In september 2020 lanceerde Eneco de Enecoupon, een digitale waardebon om duurzame handelaars te steunen in moeilijke coronatijden. Denk aan kappers, fietsenmakers en horecazaken die voor onze energie kiezen. 1.238 particuliere Eneco-klanten kochten een Enecoupon ter waarde van € 20, 25 of 50, waarvan Eneco de helft betaalde. De aangekochte Enecoupon konden ze gebruiken bij een van de 245 deelnemende handelaars. 965 Enecoupons werden gevalideerd voor eind maart, goed voor een bedrag van € 28.490. De waarde van de niet-ingeruilde Enecoupons gaat naar BOS+ en WeForest. Over een succes gesproken!

Door het coronavirus zag 2020 en begin 2021 er heel anders uit dan verwacht. Zeker voor heel wat cafés, (buurt)winkels, kappers, … die het met minder of geen inkomsten moesten doen. Daarom wilden wij de handelaars die voor onze duurzame energie kiezen, graag een duwtje in de rug geven.

Enecoupon van € 20, 25 of 50 voor de helft van de prijs

Eneco-klanten konden een Enecoupon van € 20, 25 of 50 kopen voor de helft van de prijs, wij betaalden de andere helft. De aankoop van de Enecoupon verliep trouwens heel eenvoudig op enecoupon.be. Op de campagnewebsite stond een gedetailleerd overzicht van alle deelnemende handelaars. De particuliere Eneco-klanten ruilden de Enecoupon bij één van hun favoriete handelaars in. Bij het afrekenen lieten ze de geprinte of digitale Enecoupon inscannen. Het bedrag van de Enecoupon werd dan in mindering gebracht op het kasticket van de klant.

Meer steun voor de deelnemende handelaars

Ook voor de handelaars was de Enecoupon-actie een succesverhaal! De deelnemende handelaars zagen hun verkoop toenemen dankzij de gratis publiciteit van hun zaak bij meer dan 200.000 particuliere Eneco-klanten. Ze konden ook gebruik maken van het aantrekkelijk digitaal communicatiepakket om hun deelname te promoten. Bovendien werd hun duurzame energiekeuze extra in de kijker gezet. Dankzij het gebruik van de CCV Connect applicatie was het controleren en valideren van de Enecoupon voor de handelaar een fluitje van een cent. Het gevalideerde bedrag werd automatisch door ons terugbetaald. Geen administratieve rompslomp voor de handelaars. Bij vragen konden ze tijdens kantooruren terecht bij de Enecoupon-helpdesk, die onze implementatiepartner Wisely voor zijn rekening nam.

Succesvolle actie

Onze Enecoupon-actie liep op 31 maart af. We mogen het resultaat best een succes noemen. Er deden maar liefst 245 handelaars mee. Ze mochten welgeteld 965 Enecoupons ontvangen van de 1.238 Enecoupons die in omloop waren, goed voor een bedrag van € 28.490. Dat betekent dat we € 3.297,50 overmaken aan BOS+ en WeForest van de niet-ingeruilde Enecoupons. Zo wint iedereen!